WIE ZIJN WIJ

In 2016 zijn Sandra Hopkins, Diana Sprong en Mariska Schutte de samenwerking aangegaan en hebben de eerste 1,2,3hoekskit ontwikkeld.  

Drie verschillende personen, drie verschillende achtergronden met één missie: Mensen eenvoudige uitleg aanreiken en praktisch aan de slag laten gaan met Driehoekskunde.

Hieronder volgt een kort schrijven van de makers: 


Diana Sprong 

De driehoekskunde en ik. Een relatie vol passie en bevlogenheid. Het is een verrijking in mijn werk als orthopedagoog, en onmisbaar in mijn werk als driehoeksbegeleider. Een middel om andere mensen woorden & beeld te geven bij mijn ‘denken over’ samenwerking en ‘wijze van doen’.   Een bijeenkomst met Chiel Egberts creëerde zoveel inspiratie dat een zaadje werd gepland. Een mail volgde met: “Hetgeen je vertelt zit vol met mooie anekdotes, one-liners, nadenkertjes... Het is kant en klaar materiaal voor praktische werkvormen, mijns inziens”. En zie hier het resultaat met mijn ‘toolkit’-partners Mariska en Sandra; het zaadje is een prachtige bloem geworden. En de driehoek, die is echt overal om ons heen. Ik blijf geïnspireerd, enthousiast en nu ben ik bovenal trots op de 1,2,3hoekskit. Heerlijk om deze (eindelijk) met jullie te kunnen delen. Pluk de bloem! Enne …… wie weet waar al het enthousiasme en inspiratie weer toe leidt. Een bloementuin?     


 Mariska Schutte  

Vanaf mijn eerste kennismaking in de gehandicaptenzorg, nu 18 jaar geleden tot en met de dag van vandaag, word ik dagelijks geïnspireerd door ouders, cliënten en begeleiders. Driehoekskunde geeft woorden aan waar ik voor de volle 100% in geloof en wat ik uit wil dragen: wij worden betrokken bij ouders in de zorg van hun kind en dat maakt mij bescheiden. Ik vind het een voorrecht om als professional in verbinding met ouders te werken aan een goed leven voor hun kind. Ik leer dagelijks van hen, van hun kind en van de begeleiders die ik in het werk tegenkom. Driehoekskunde “zien en horen” heeft mijn geloof versterkt. Driehoekskunde “doen” heeft mijn geloof verstevigd en deze kit is voor mij de laatste stap die ik mijzelf en alle begeleiders / betrokkenen gun: driehoekskunde moet je zien, veel doen en dan wordt het een onderdeel van je “zijn”. Laat je inspireren door onze werkvormen en inspireer ons met jullie ervaringen!  


 Sandra Hopkins  

Het ligt er echt, de 1,2,3hoekskit! Het samenstellen van deze toolkit, met drie professionals die elkaar niet allemaal kennen, vond ik zowel een uitdaging als een feestje. Een feestje om nieuwe werkvormen en praktijkervaringen aan elkaar te koppelen. Om met elkaar te brainstormen, te overleggen en te verbeteren. Een uitdaging omdat ook hier sprake is van een driehoek van allemaal verschillende mensen met verschillende achtergronden en ideeën, wensen soms ook. Door met elkaar in gesprek te blijven en elkaar steeds opnieuw vragen te stellen bleven wij in verbinding. Met dit praktische product als resultaat. Ik popel ermee aan de slag te gaan in mijn praktijk als Driehoeksconsulent, trainer en inspirator. Voor mijn werk reis ik het land door en vanaf nu gaat de 1,2,3hoekskit mee!